Škoricovo-jablkové paleo muffiny
Mandľová múka je bezlepková, plná zdravých tukov a bielkovín, má nízky obsah sacharidov, skvelá na pečenie a príjemne zasýti - udrží vašu hladinu cukru na uzde.
Vláčna, nadýchaná konzistencia. Vrch posypte kokosovými chipsami, dodávajú ešte lepšiu chuť a po upečení pekne chrumkajú.
Suroviny (12 ks):
- 2 a 1/2 šálky nakrájaných jabĺk na malé kocky
- 2 a 1/2 šálky mandľovej múky
- 2 PL kokosovej múky
- 4 vajcia, 4 PL kokosového oleja
- 1/2 ČL jedlej sódy
- 2 PL škorice, 1/4 šálky medu
- 1/2 šálky jablkového pyré
- Kokosové chipsy na posypanie
- štipka soli
Postup: Jednoduchý. V jednej miske som si zmiešala mandľovú múku, kokosovú múku, škoricu, jedlú sódu a soľ. V ďalšej miske som si zmiešala vajcia, rozpustený kokosový olej, med a jablkové pyré. Do mokrej zmesi som vysypala suchú a dobre premiešala. Nakoniec som ľahko vmiešala kúsky jabĺk. Muffiny je dobre piecť v papierových košíkoch. Vrch som posypala kokosovými chipsami a piekla v rozohriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút. Dobrú chuť.