OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Škoricovo-jablkové muffiny

 

Škoricovo-jablkové paleo muffiny

Mandľová múka je bezlepková, plná zdravých tukov a bielkovín, má nízky obsah sacharidov, skvelá na pečenie a príjemne zasýti - udrží vašu hladinu cukru na uzde. 

Vláčna, nadýchaná konzistencia. Vrch posypte kokosovými chipsami, dodávajú ešte lepšiu chuť a po upečení pekne chrumkajú.

 

Suroviny (12 ks):

  • 2 a 1/2 šálky nakrájaných jabĺk na malé kocky
  • 2 a 1/2 šálky mandľovej múky
  • 2 PL kokosovej múky
  • 4 vajcia, 4 PL kokosového oleja
  • 1/2 ČL jedlej sódy
  • 2 PL škorice, 1/4 šálky medu
  • 1/2 šálky jablkového pyré
  • Kokosové chipsy na posypanie
  • štipka soli

 

Postup: Jednoduchý. V jednej miske som si zmiešala mandľovú múku, kokosovú múku, škoricu, jedlú sódu a soľ. V ďalšej miske som si zmiešala vajcia, rozpustený kokosový olej, med a jablkové pyré. Do mokrej zmesi som vysypala suchú a dobre premiešala. Nakoniec som ľahko vmiešala kúsky jabĺk. Muffiny je dobre piecť v papierových košíkoch. Vrch som posypala kokosovými chipsami a piekla v rozohriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút. Dobrú chuť.